• 26 Φεβρουαρίου, 2021
  • by dot2

Η Σκιάθος είναι το πιο κοντινότερο νησί στην ηπειρωτική Ελλάδα. Ανήκει στα νησιά των Βόρειων Σποράδων. Είναι το κοσμοπολίτικο νησί και ιδανικό για τους λάτρες της φύσης και της διασκέδασης. Φημίζεται για τα υπέροχα φυσικά τοπία, τις όμορφες παραλίες, το καλό φαγητό και τη νυχτερινή ζωή.

Εκτός από τα καταπράσινα τοπία έχει και πολλές όμορφες παραλίες που χαρακτηρίζονται για τα γαλαζοπράσινα νερά, τη ψιλή άμμο και τα λευκά τους βότσαλα.

Κάποιες από τις ομορφότερες παραλίες που στολίζουν το νησί είναι…

Η παραλία των Κουκουναριών που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της Σκιάθου. Ίσως η πιο διάσημη παραλία του νησιού και για κάποιους μια από τις πιο όμορφες της Μεσογείου. Χαρακτηρίζεται ως «Χρυσή Άμμος» αφού η άμμος της λάμπει ολόχρυση κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο.

Εκτός από τα καταγάλανα, πεντακάθαρα νερά η παραλία φημίζεται και για το Δάσος των Κουκουναριών που φτάνει σχεδόν μέχρι τη θάλασσα αλλά και τη λιμνοθάλασσα Στροφυλιά, ένα σπάνιο υδροβιότοπο, ο οποίος είναι σήμερα προστατευόμενη περιοχή.

 

Στο βορειοανατολικό άκρο το νησιού βρίσκεται η παραλία Λαλάρια. Ολόλευκοι, απόκρημνοι βράχοι ορθώνονται επιβλητικοί πάνω από τη θάλασσα. Τα ολοστρόγγυλα λευκά βότσαλα, τα λεγόμενα « λαλάρια » καλύπτουν ολόκληρη την παραλία.